Ainakin kerran kesässä sitä on saatava. Tällä kertaa syöjiä ei ollut kuin kaksi, joten paistoin yhden munan kakkupohjan. Kakusta riitti kyllä seuraavallekin päivälle, joten yhteensä tästä olisi syönyt 3-4.
Mansikkakakku
Pohja:
* 1 muna
* 1/2 kahvikupillinen sokeria
* 1/2 kahvikupillinen vehnä+ perunajauhoja
* 0,5tl leivinjauhetta
* 0,5 tl vaniljasokeria
Täyte:
* tuoreita mansikoita survottuna
* vispikermaa
Päälle:
* tuoreita mansikoita
* vispikermaa
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Voitele ja jauhota korppujauhoilla / mannasuurimoilla esim. 15cm irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200'C lämmössä 7-8min ajan. Tarkista kypsyys coctailtikulla.
Irroita ja kumoa jäähtynyt kakkupohja lautaselle, halkaise pitkällä veitsellä keskeltä kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta ja kermavaahtoa, aseta päällysosa päälle. Levitä päälle runsaasti kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti