lauantai 18. kesäkuuta 2011

Juhlapöydän antimia

coctail-tikkuja, savulohipiirakka, mutakakku ja tofukasvisvoileipäkakku
Mutakakkuun löysin ohjeen täältä. Itse vähensin sokerin määrää melkein puolella, ja silti kakusta tuli maukas.

Nopea mutakakku

150g sulatettua margariinia tai juoksevaa margariinia pullosta
1,5 dl (ruoko)sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2 munaa
1-2tl vaniljasokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa ja kaada matalaan kakku/piirakkavuokaan. Paista 20-30 min ja tarjoa haaleaksi jäähtyneenä, tomusokerilla koristeltuna, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, omani paistui hieman liikaa ja lopputulos oli enemmän kuivakakkumainen kuin mutainen - mutta hyvää silti!

***

Voileipäkakun ohjeen muokkailin yhdistelemällä useammasta eri nettiohjeesta sopivia aineksia, mutta täytteiden suhteen seurasin pääpiirteittäin  Kakkukioskin lihavoileipäkakun reseptiä vaihtaen kinkun tofuun ja jättämällä maksapasteijan pois.  Tarkkoja mittoja en taaskaan tullut laittaneeksi ylös, joten tämä on tälläinen suurpiirteinen ohjeistus...

Tofuvoileipäkakku (n.10-15 hengelle)

Täyte 1

250g savutofua pienenä silppuna (ruskistin kevyesti pannulla sipulin kera) 
1 prk ranskankermaa
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa 
(sinappia ja ketsuppia oman maun mukaan)
tuoretta persiljaa silppuna
majoneesia oman maun mukaan
(suolaa&pippuria)

Täyte 2 

1 prk ranskankermaa
100g-200g ruohosipulituorejuustoa
punaista paprikaa pieneksi pilkottuna
n. 1-2 dl kurkkupikkelssiä
majoneesia maun mukaan
(suolaa&pippuria)

Leipinä käytin vajaan paketillisen täysjyvävehnäpaahtoleipää ja vajaan paketillisen valmiiksi viipaloitua ruisvuokaleipää (yhteensä ehkä 16 palaa), joista leikkasin reunat pois ja kostutin kasvisliemellä. Perusohje voileipäkakun kokoamiseen löytyy esimerkiksi täältä.

Kuorrutus: 
Sulatejuustoa tai
esim. ruohosipulituorejuustoa ja ranskankermaa.
Itse taisin sekoitella kuorrutteen ylijääneistä aineksista, tuorejuustoista ja majoneesista.

Koristele esim. kurkulla, kirsikkatomaateilla, rypäleillä ja yrteillä.

Ei kommentteja: