Lämpimät rieskarullat kasvis-juustotäytteellä
* 1 pkt Fazerin täysjyvärieskoja
Tsatsiki:
* 200g Turkkilaista jogurttia
* n.10cm pätkä kurkkua raastettuna ja siivilässä puserrettuna (liika neste pois)
* 1-2 valkosipulin kynttä pienenpieneksi silputtuna
* suolaa, mustapippuria maun mukaan
(* muutama mintun lehti silputtuna)
Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin verran.
Salaatti:
* jääsalaattia, kurkkua, tomaattia
Huuhtele, pilko ja sekoita ainekset kulhossa.
Pannulla käytettävät:
* 1-2 valkoista paprikaa
* 1 sipuli
* 1 pieni kesäkurpitsa
* 1 prk herkkusieniä
Pilko vihannekset, ja paista kuumalla pannulla öljyssä niin että ne hieman pehmenevät. Mausta oman maun mukaan esim. soijalla, sweet chili thai-kastikkeella, paprikajauheella tai ihan vain suolalla ja pippurilla.
* Fetan sijaan käytimme halloumi-juustoa, jota oli liotettu pari tuntia kylmässä vedessä palasiksi pilkottuna. Halloumi on todella suolaista, mutta liottaminen auttaa pehmentämään makua mukavasti. Kuivaa liotettu ja huuhdeltu halloumi esim. talouspaperilla, ja paista juustopaloihin rapea, ruskea pinta paistinpannulla. Jos pannu on hyvin pinnoitettu, ei paistamiseen tarvitse rasvaa. Juustopaloja ei kannata käännellä heti paistamisen alkuvaiheessa, vaan ne pysyvät paremmin kasassa kun antaa niiden ruskistua rauhassa pinta kerrallaan.
Lämmitä rieskoja mikrossa ja kokoa sitten rieskan päälle salaattia, kasvispaistosta, juustoa ja tsatsikia. Kääri rullalle ja herkuttele!
1 kommentti:
Tätä on varmaan pakko kokeilla joku kerta :)
Lähetä kommentti