lauantai 16. heinäkuuta 2011

Rieskaa välimerellisesti


Kreikan lomallamme ihana hotelliemäntämme väsäsi allasbaarissaan mitä maistuvampia välipaloja nälkäisille turisteille. Yksi herkuista oli pitaleipärulla, jossa oli täytteenä mm. paistettuja vihanneksia, valkosipulista tsatsikia ja fetajuustoa. Unkarissa matkatessamme puolestaan moni kasviruoka piti sisällään lisuketta, joka koostui paistetusta valkoisesta paprikasta, sipulista ja kesäkurpistasta. Näitä muistellessamme syntyi ajatus yhdistellä herkkuja, ja valmistaa rieskarullia lämpimällä kasvistäytteellä.  Ja kylläpä olikin hyvää!


Lämpimät rieskarullat kasvis-juustotäytteellä

* 1 pkt Fazerin täysjyvärieskoja

Tsatsiki: 
* 200g Turkkilaista jogurttia
* n.10cm pätkä kurkkua raastettuna ja siivilässä puserrettuna (liika neste pois)
* 1-2 valkosipulin kynttä pienenpieneksi silputtuna
* suolaa, mustapippuria maun mukaan
(* muutama mintun lehti silputtuna)
Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Salaatti: 
* jääsalaattia, kurkkua, tomaattia

Huuhtele, pilko ja sekoita ainekset kulhossa.

Pannulla käytettävät:
* 1-2 valkoista paprikaa
* 1 sipuli
* 1 pieni kesäkurpitsa
* 1 prk herkkusieniä

Pilko vihannekset, ja paista kuumalla pannulla öljyssä niin että ne hieman pehmenevät. Mausta oman maun mukaan esim. soijalla, sweet chili thai-kastikkeella, paprikajauheella tai ihan vain suolalla ja pippurilla. 

* Fetan sijaan käytimme halloumi-juustoa, jota oli liotettu pari tuntia  kylmässä vedessä  palasiksi pilkottuna. Halloumi on todella suolaista, mutta liottaminen auttaa pehmentämään makua mukavasti. Kuivaa liotettu ja huuhdeltu halloumi esim. talouspaperilla, ja paista juustopaloihin rapea, ruskea pinta paistinpannulla. Jos pannu on hyvin pinnoitettu, ei paistamiseen tarvitse rasvaa. Juustopaloja ei kannata käännellä heti paistamisen alkuvaiheessa, vaan ne pysyvät paremmin kasassa kun antaa niiden ruskistua rauhassa pinta kerrallaan.

Lämmitä rieskoja mikrossa ja kokoa sitten rieskan päälle salaattia, kasvispaistosta, juustoa ja tsatsikia. Kääri rullalle ja herkuttele!

1 kommentti:

Sannie kirjoitti...

Tätä on varmaan pakko kokeilla joku kerta :)