lauantai 16. heinäkuuta 2011

Mysliä


Monille kaupan valmismysleille oiva, terveellisempi vaihtoehto on itse tehty mysli! Netistä löytyy reseptejä vaikka kuinka, ja omani muokkasin Kemikaalicoctaililta löytämästäni ohjeesta. Vähensin hieman ainesten määrää sen mukaan mitä kaapista löytyi.

Itse tehtyä mysliä

* 7 dl Elovena Plus kaurahiutaleita ja - leseitä
* 0,5 dl rypsiöljyä
* n. 1rkl (ruoko)sokeria
(*ripaus suolaa)
* 2dl pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow) veitsellä pienemmäksi murskattuna
* 1 dl siemeniä (auringonkukan-, hampun- ja kurpitsansiemeniä) 
* n. 2dl kuivattuja hedelmiä paloina (banaania, omenaa, mangoa) sekä  goji-marjoja

Laita uuni lämpenemään 175 'C. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada kaurahiutaleet ja -leseet pellille. Valuta päälle öljy ja sokeria maun mukaan. Möyhi hiutaleita käsilläsi kunnes öljy on tasaisesti levinnyt niihin. Sekoita joukkoon pähkinät ja siemenet. Paahda uunin keskitasolla vartin verran ja sekoita seosta pari kertaa paistamisen aikana. Kun hiutaleet ovat saaneet vähän väriä pintaan ja uunista leviää viljaisan paahtunut tuoksu, alkaa olla valmista. (Oma myslini vaati melkein puolentunnin paahtoajan, johtuen todennäköisesti hajoamassa olevasta uunista... Pähkinät paahtuivat tässä ajassa hieman liikaa, joten seuraavalla kerralla lisäisin ne vasta puolivälissä paistamista.)  Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut hedelmäpalat ja marjat. Säilytä vaikkapa kannellisessa lasipurkissa.

1 kommentti:

Susa kirjoitti...

Nam, herkullisen näköistä!!