sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Illanistujaispurtavaa





Vietimme iltaa ystävien kanssa, ja halusimme tarjota heille kiitokseksi remonttiapuna olemisesta iltapalaa. Salaattipöydästä jokainen sai koota mieluisensa annoksen.

Tarjolla oli:
* jääsalaattia
* kurkkua, tomaattia, paprikaa
* marinoituja kikherneitä ja herkusieniä
* fetaa
* oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia
* siemensekoitusta
* curryn makuista pasta-soijasuikalesalaattia

Salaatin lisäksi oli patonkia sekä tonnikala- ja tofu-rieskarullia. Ohjeen tofurulliin löysin täältä ja sovelsin siitä oman version. Ohjeeni on suurpiirteinen, sillä en laittanut tarkkoja määriä ylös. Tein samanaikaisesti neljää eri täytettä (tonnikalasta ja tofusta myös maidottomat, soijajogurttipohjaiset versiot), joten menin laskuissa jokseenkin sekaisin.



Tofu-rieskarullat

* Fazerin täysjyvärieskoja
* 3/4 pkt savutofua
* pieni pala sipulia
* paprikaa
* pari ruokalusikallista kurkkusalaattia
* 200g paketti maustamatonta tuorejuustoa
* kaurakermaa
*mustapippuria, basilikaa, paprikajauhetta, tarvittaessa yrttisuolaa

Pilko tofu pienenpieniksi kuutioiksi ja ruskista pannulla sipulisilpun kanssa. (Alkuperäisessä ohjeessa tofua ei paistettu, eikä se varmaan olisi ollut nytkään tarpeen, mutta tulipahan jostain syystä kokeiltua.) Sekoita tofu-sipulisilppu kulhossa tuorejuuston sekaan, notkista kaurakermalla. Lisää pari ruokalusikallista kurkkusalaattia ja silputtua paprikaa maun mukaan. Levitä täytettä rieskan päälle, ja kääri tiukalle rullalle ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Rullani pysyivät hyvin kasassa ilman coctailtikkuja, joten en niitä käyttänyt. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti - omissani maku oli parhaimmillaan seuraavana aamuna! Täyte oli maistuvaa ja sai kehuja "vannoutuneilta" lihansyöjiltäkin ;). Luulen, että tätä tulee laitettua kasvisvoileipäkakun täytteeksi sitten joskus, kun sellaisen saan aikaiseksi väsätä.

1 kommentti:

Rinna kirjoitti...

Tunnustus siulle blogissani. ♥
Muuten ihana tää siun blogi, vaan nälkäisenä tätä paikkaa vältän - niin masokisti en sentään ole... ;)))