lauantai 22. tammikuuta 2011

Roskaruokaa(ko?)


Tässä muutama viikko takaperin teki mieli roskaruokaa. Hampurilaisia ja ranskalaisia. Mutta kuitenkaan mieli ei tehnyt mennä Heseen. Pakastimessa oli anopin tekemiä meheviä sämpylöitä ja jääkaapissa paketti tofua. Siispä kauppaan haalimaan loput tarvikkeet vähän terveellisempään hampurilaisateriaan.

Hampurilainen koottiin:
* anopin mehevistä sämpylöistä
* tofupihveistä
* salaatista
* punasipulista
* juustosiivusta
*kirsikkatomaateista
* anopin valkosipulisuolakurkuista
* ketsupista&sinapista
*salaatinkastikkeesta

Ranskalaisten virkaa toimittivat:
* 2 palsternakkaa
* rypsiöljyä
* mausteita+suolaa maun mukaan

Pese, kuori ja suikaloi palsternakat kapeiksi suikaleiksi. Laita uuni lämpenemään 225'C. Sujauta palsternakkasuikaleet pakastepussiin (tms), lorauta perään rypsiöljyä (n-2-3rkl) ja haluamiasi mausteita. Meillä suosittiin mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja yrttisuolaa. Möyhennä palsternakkasuikaleita öljy-mauste-seoksessa pussin läpi niin, että ne sekoittuvat suht tasaisesti. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa keskitasolla, kunnes ovat saaneet vähän väriä pintaan.

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Namsk! Ihan näyttävät ranskalaisilta nuo palsternakat!

Sannie kirjoitti...

Herkullisen näköistä eikä maussakaan taatusti ollut mitään vikaa :D

Susa kirjoitti...

Siis uskomatonta, nuo näyttävät tosiaan ihan ranskiksilta nuo palsternakat :O

Pistaasia kirjoitti...

Näyttävät juu, kun ohkaisiksi suikaleiksi leikkaa! Toimii myös lanttujen kanssa, etenkin jos haluaa vähempihiilarista "roskaruokaa". Maku nyt tietty on erilainen eikä noista uunissa paistamalla sellaisia rapeita tule kuten perunasta, ennemminkin ovat koostumukseltaan vähän lötköjä :) Mutta hyviä, suosittelen!