sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Marinadia salaatissa



Salaattien paras piirre on se, että niitä voi muokata maun ja mielihalujen mukaan loputtomiin. Perus salaatti-kurkku-tomaatti-pohjan päälle voi lisätä melkeinpä mitä ikinä mieli tekee. Esimerkiksi seuraavanlaisia marinoituja herkkuja:

Marinoidut punasipulit
2 punasipulia
5 rkl hyvää oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl tummaa balsamicoa (tai punaviinietikkaa)
0,5 rkl siirappia tai 0,5 rkl sokeria
0,5 tl (yrtti)suolaa
mustapippuria
oreganoa, basilikaa... tms. mausteita maun mukaan.

Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadiainekset ja lisää joukkoon sipuli. Anna marinoitua jääkaapissa parista tunnista yön yli.

Marinoidut vihannekset
Sama marinadi kuin yllä, lisäksi 1-2 valkosipulin kynttä viipaleina ja siirapin tilalla juoksevaa hunajaa.
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali (ilman vartta)
2 porkkanaa
1 paprika
Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi palasiksi, ja kiehauta (muut paitsi paprika) vedessä 1-3 minuuttia (palojen koosta riippuen, vihannesten täytyy jäädä rapsakoiksi!). Kaada keitinvesi pois, huuhtele kylmän veden alla ja valuta. Sekoita vihannespalat ja marinadi kulhossa, anna marinoitua viileässä muutamasta tunnista yön yli. Rouskis ja nam!

(Ohje muokattu oman maun mukaiseksi tämän mukaan)

Ei kommentteja: