sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Tonnikalapihvit



Tonnikalapihvejä säilykkeestä


  • 1 purkki tonnikalaa (Abban öljyssä allekirjoittaneen suosikki)
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • maustepippuria, mustapippuria
  • tilliä
  • maitoa/muuta nestettä loraus tarpeen mukaan
  • (suolaa)
  • rypsiöljyä/voita paistamiseen
Valuta tonnikalasta enin osa öljystä pois ja kippaa kulhoon. Sekoita pieneksi silputtu sipuli ja rikottu kananmuna tonnikalan joukkoon. Lisää neste ja mausteita maun mukaan. Sekoittele niin, että saat suht tasaisen massan. Muotoile taikinasta käsin pihvejä tai pyöryköitä, paista melko kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Maistuu erityisen hyvältä perunamuusin ja keitettyjen vihannesten kera! :)

(alkuperäinen ohje Anna-Leena Härkösen kirjasta )

Ei kommentteja: