sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Munakoisosta














Munakoisopaistos
(ohjeen, jota muokkasin oman maun mukaan, löysin alunperin täältä)

* 2 munakoisoa (n.250g/kpl)

Pese, ja viipaloi munakoiso hyvin ohuiksi siivuiksi. Lado viipaleet esim. isoon muovikulhoon kerroksittain, ripottele joka väliin suolaa ja jätä "itkettymään" vähintään puoleksi tunniksi.

Valmista sillä välin tomaattikastike: 
(tai käytä valmista, esim. Dolmion Välimeren kasvikset sopivat tähän mainiosti!)

* 1 tölkki paseerattua tomaattia
* 2rkl tomaattisosetta/pyrettä
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* oliivi/rypsiöljyä
* loraus punaviiniä
* mustapippuria
* yrttisuolaa
* basilikaa/pizzamaustetta
(* ripaus sokeria)
(*kourallinen soijarouhetta, jauhelihakin varmasti toimii jos lihaa kaipaa)

Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lorauta sekaan maun mukaan punaviiniä, haihduta neste. Lisää paseerattu tomaatti&sose. Sekoittele, ja lisää maun mukaan mausteita, anna hautua ainakin kymmenisen minuuttia tai pidempään.

* paketti puhvelimozzarellaa (tavallinenkin käynee)
* 1dl emmentalraastetta

Viipaloi/paloittele mozzarella valmiiksi.

Laita uuni lämpenemään grillivastukselle 200'C. Kun munakoisot ovat itkettyneet, kaada niistä valunut tumma neste pois ja huuhtele viipaleet kylmällä vedellä (liika suola pois!). Valuta siivilässä, puristele vesiä vähemmäksi. Lado viipaleet esim. keittiöpyyhkeen/talouspaperin päälle kuivahtamaan, ja sitten uunipellille. Valuta / suihkauta päälle hieman oliiviöjyä. Paahda grillivastuksen alla niin, että saavat hieman väriä pintaan. Säädä grillivastus pois ja annan uunin lämmetä keskilämmöllä 200 asteeseen.

Kokoa ainekset voideltuun uunivuokaan. Laita pohjalle munakoisoviipaleita, sitten tomaattikastiketta, mozzarellapaloja ja ripottele emmentalraastetta. Ja sitten taas munakoisoa, kastiketta, juustoa.. Päällimmäiseksi jätin munakoisoa ja loput juustoraasteesta. Sitten vuoka uuniin, ja odottelemaan! Me annettiin ruuan olla uunissa n.30min, sitten loppulämmöllä noin vartti. Tarjoile salaatin ja vaikkapa hyvän punaviinin kera! Alkuperäisen ohjeen mukaan vuoka nautitaan kylmänä, mutta me ei kokeiltu. Oli kyllä tosi hyvää haaleanakin, kun maut olivat tasoittuneet.

Ei kommentteja: